Dünyadaki olayların ve nesnelerin kişinin iç dünyasına yansımasıyla şekillenen ve dürtülerin ifadesi olan şiir, vazgeçemeyeceğim bir tutkuydu benim için.
Ve işte tam da bu nedenle, hemen hemen çevremdeki her şey hatta bazı kişilerce garipsenebilir ama zaman zaman çul, çaput bile esin kaynağım olmuştur. Kitap çıkartmak, uzun zamandır hayal ettiğim bir şeydi. Şimdi bu hayalimi gerçekleştirmek için bir adım attım.
Yıllar içinde bir hayli birikmiş olan şiirlerimi derleyerek, duygularımı geniş kitlelerle paylaşmak istedim. Özellikle A’DAN Z’YE TÜRKİYE’DEN İZLENİMLER adlı şiirimde, herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini düşünüyorum. Bu şiirin çok uzun olmasından dolayı sevgili okurlarımın affına sığınıyorum. Fakat takdir edersiniz ki Türkiye’nin çarpıklıkları da öyle birkaç dörtlükle sınırlandırılamazdı. Ancak, sizler için sıkmadan
okunurluğu da sağlamam gerekiyrdu. Ve bu soruna kendimce bir çözüm üreterek, bölümlendirme yoluna gittim. Ayrıca, onun kadar uzun olmamakla birlikte birkaç şiirimde daha bu yöntemi uygulamayı uygun gördüm.
Sevgili okurlar, son olarak MATEM ve TÜCCAR İMAM adlı şiirlerle ilgili bir aydınlatma yapmak istiyorum. Sözünü ettiğim şiirlerin, birinin üstünde diğerinin ise altında birer kısa yazı bulacaksınız. Doğal olarak da, şiir kitabında böyle bir şeyin ne işi olduğunu düşüneceksiniz. Çok haklısınız ama bana göre bu yaklaşımımın geçerli bir nedeni vardı. Matem’de sözlerin anlamını ortaya çıkararak bütünleşmeyi sağladığı için dip not olarak koydum. Diğerinde ise arkadaşımın anlattıklarından yola çıkıp onun isteği doğrultusunda ikili bir çalışma yapmıştım. Birbirini tamamladığını düşündüğüm için ayırmaya gönlüm razı gelmedi ve koymakta bir sakınca görmedim. Umarım sizin için de sorun olmaz.
Bu nâçizane çalışmalarımı keyifle okuyabilmeniz dileğiyle.