Aşılama Uygulamasında Yumurtlama Tedavisi

Aşılama Uygulamasında Yumurtlama Tedavisi
Aşılama Uygulamasında Yumurtlama Tedavisi

Sizlere bu yazımızda aşılama ile ilgili birkaç önemli noktadan bahsedeceğim Aşılama uygulamasında en çok merak edilen sorulardan birisi aşılama tedavisinde yumurta tedavisinin de gerekli olup olmadığıdır.

Aşılama Tedavisinde Yumurtlama Tedavisine İhtiyaç Var Mıdır?

Yumurtlama tedavisi, aşılama tedavisi öncesinde ve esnasında uygulanası gebelik oluşma ihtimalini artırmaktadır. Yumurtlama tedavisi, yumurtlama olaylarının görülmediği durumlarda uygulandığı gibi yumurtlamanın erken gerçekleşmesi görülen durumlarda da uygulanmaktadır. Yumurta erken çatladığında spermlerin rahime girmemiş olması ve bundan dolayı döllenme işleminin gerçekleşmemesi durumları görülmektedir. Burada belirtmemiz gereken bir diğer husus da yumurtlama tedavisinin aşılama tedavisi ile birlikte uygulandığı durumlar maliyeti oldukça artırmaktadır. Aşılama tedavisinde sadece erkekte görülen faktörler olması durumunda direk olarak uygulanır. Diğer durumlarda ise öncelikle kısırlığa sebep olan faktörler ortadan kaldırılır ve sonrasında aşılama tedavisi uygulanır.

Aşağıdaki videolarda Prof. Dr. Yücel Karaman, “Tüp Bebek” ile ilgili konular hakkında bilgiler veriyor.

Aşılama Nasıl Yapılır?

İşlem, folikül takibi yöntemleri ile kadının yumurtlama durumu takip edilir sonrasında da aşılama işlemine başlanılır. Uzmanlar özel bir enjektörde sperm örneğinin yıkanması işlemini gerçekleştirir ve sonrasında rahime yerleştirilen kanal sayesinde yıkanan ve maddelerden arındırılan spermler rahime yerleştirme işlemi yapılır. Spermler, rahmin ağzına, önündeki boşluğa, rahim kanalına veya direkt olarak tüplere enjekte edilebilir. Fakat bu yöntemler içerisinde en çok tercih edilen yöntem, rahmin içindeki boşluğa spermlerin iletilmesidir. Bunun sebebi döllenme işleminin burada gerçekleşiyor olmasıdır.

Aşılama Sonrasında İstirahat Ne Kadar Olmalıdır?

Aşılama işleminden sonra hastanın tahmini olarak yarım saat dinlenmesi yeterlidir. Fakat işlemin yapıldığı günü takip eden birkaç gün boyunca ağır işlerden kaçınılmamalı ve hayat temposu azaltılmalıdır. İşlem uygulandıktan sonra cinsel ilişki konusunda uzmanlar rahimde oluşmuş olan tahriş ve enfeksiyonları göz önünde bulundurarak karar verirler. Ama genellikle aşılama işleminin yapıldığı günden sonraki gün cinsel ilişkinin sıkıntı oluşturmadığı bilinmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here